HEADER_EXPERTISE

Burson-Marsteller utser ny VD i Sverige

Nyheter, Pressmeddelanden • 29 augusti 2011

Stockholm 29 augusti 2011 – Burson-Marsteller, ledande global public relations- och kommunikationsbyrå, meddelade idag att Helena Olsson utsetts att ta över ledningen för företagets svenska verksamhet.

“Helena är en av de ledande kommunikationsrådgivarna i Sverige. Hon har en fenomenal förståelse för vår verksamhet och har under mer än ett årtionde tillfört Burson-Marsteller och våra kunder – som inkluderar ledande internationella företag samt flera av Sveriges starkaste företag – insikter i kommunikation. Jag är övertygad att hennes ledarskap, fokus och drivkraft kommer leda till att vi fortsätter att stärka vår position i Sverige,” säger Jeremy Galbraith, VD för Burson-Marsteller i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA).

”Jag är glad att ta över som VD i Sverige och att ansluta mig till ledningsgruppen i EMEA i ett av världens ledande internationella strategiska kommunikationsföretag. Vi har ett starkt team i Sverige och jag ser fram emot att bygga vidare på det, och att samtidigt fortsätta utveckla de kommunikationstjänster som vi erbjuder på den svenska marknaden idag genom den kunskapsbaserade strategi som leder Burson-Marstellers tjänster runt om i världen,” säger Helena Olsson.

Helena började sin karriär inom den finansiella sektorn som analytiker och förvaltare på Riksgälden och fortsatte sedan som aktiehandlare hos UBS. Hon kom till Burson-Marsteller år 2000, innan hon 2009 blev VD för COIN Investment Group. Hon lämnade COIN och återvände till Burson-Marsteller vid slutet av 2010.

Helena tar över efter Petra von Rohr som har lett Stockholmskontoret sedan april 2009. Petra lämnar Burson-Marsteller för att arbeta med nya utmaningar.

Om Burson-Marsteller:

Burson-Marsteller (www.burson-marsteller.com) grundades 1953 och är idag en av de ledande globala PR- och kommunikationsbyråerna. Genom kunskapsbaserad kommunikation erbjuds kunder ett strategiskt tänkande och genomförande av program inom ett komplett utbud av tjänster såsom pr, public affairs och digitala medier. Företaget är representerat genom 138 kontor i 97 länder över sex kontinenter. Burson-Marsteller är en del av Young & Rubicam Brands, ett dotterbolag till WPP (NASDAQ: WPPGY), ett av världens främsta konglomerat av byråer inom kommunikationstjänster. ASDA’A Burson-Marsteller är en ledande konsultfirma inom PR i Mellanöstern och Nordafrika med representation genom egna kontor eller filialer på 28 platser runt om i regionen. www.burson-marsteller.com

Kontakt:

Valerie von Eberhardt | Manager | Burson-Marsteller EMEA
Tel: +32 2 743 66 43 | Email: valerie.voneberhardt@bm.comKommentera

Mer B-M Talk


Burson-Marsteller tar inget ansvar för externa länkar. Innehållet på webbplatser som är länkade genom BM Talk är uteslutande tillhandahållet av webbplatsens ägaren.

(B-M Talk uppdateras automatiskt en gång i timmen, 24 timmar per dygn.)


Burson-Marsteller EMEA har 29 kontor och över 80 ytterligare marknader som täcks av samarbetspartners och deras nätverk. Karta

Cote d’Ivoire - AbidjanUnited Arab Emirates - Abu DhabiGhana - AccraEthiopia - Addis AbebaKazakhstan - AlmatyJordan - AmmanNederländerna - AmsterdamGreece - AthensMali - BamakoSpanien - BarcelonaLebanon - BeirutStorbritannien - BelfastSerbia - BelgradeTyskland - BerlinSchweiz - BernSlovakia - BratislavaBelgien - BrusselsHungary - BudapestRomania - BucharestMorocco - CasablancaBenin - CotonouSenegal - DakarQatar - DohaUnited Arab Emirates - DubaiÉire - DublinTyskland - FrankfurtBotswana - GaboroneSchweiz - GenevaZimbabwe - HarareFinland - HelsinkiTurkey - IstanbulSaudia Arabia - JeddahSouth Africa - JohannesburgEgypt - CairoUkraine - KievRwanda - KigaliDemocratic Republic of Congo - KinshasaKuwait - Kuwait CityDanmark - CopenhagenNigeria - LagosStorbritannien - LondonAngola - LuandaZambia - LusakaSpanien - MadridEquatorial Guinea - MalaboBahrain - ManamaMozambique - MaputoItalien - MilanRussia - MoscowOman - MuscatChad - N’DjamenaKenya - NairobiNiger - NiameyNorge - OsloFrankrike - ParisMauritius - Port LouisCzech Republic - PragueLatvia - RigaSaudia Arabia - RiyadhItalien - RomeBosnia-Herzigovina - SarajevoMacedonia - SkopjeBulgaria - SofiaRussia - St. PetersburgSverige - StockholmEstonia - TallinnIsrael - Tel AvivAlbania - TiranaTunisia - TunisLithuania - VilniusPoland - WarsawAustria - ViennaNamibia - WindhoekCroatia - ZagrebSchweiz - Zürich

Vi är inte ett nätverk utan ett företag. Vårt globala bolag har i stor utsträckning vuxit organiskt vilket skapat bästa förutsättningar för ett gemensamt angreppssätt och kultur. På Burson-Marsteller finns många av branschens främsta experter och en enorm erfarenhets- och kunskapsbank tillgänglig för alla kunder oavsett geografisk marknad. Med 27 kontor i EMEA och över 80 ytterligare marknader som täcks av samarbetspartners och deras nätverk är Burson-Marsteller en av världens största PR- och kommunikationsföretag.